Válogatás
A Giuliano kávékeverék kiválósága abban rejlik, hogy a kávé minőségét minden nap gondosan ellenőrzik. A minőségi elvárások nagyon magasak és a vállalat szakértői naponta gondosan ellenőrzik a nyers kávészemeket. Csak a rendszeres ellenőrzés során lehet ezt az állandó minőséget megtartani, melyet a Giuliano vevői a csészéjükben minden nap megtalálnak.


Pörkölés
A pörkölés a keveréssel együtt a termelési folyamat döntő pillanata, a kávé aromáján, az ízén, a testességén alapszik, egy telt, ízletes, kiegyensúlyozott kávé létrehozása.
A pörkölési eljárás 200-220C-on történik és 20 percig tart. Ez alatta eljárás alatt a szemek elveszítik nedvességüket és a kialakuló belső gázok hatására megduzzadnak, kb. 60%-kal megnő a térfogatuk, 20%-kal csökken a súlyuk. A kemény és rugalmas szemek mállékonnyá válnak, a cukor karamellizációja és festék anyag képződés hatására zöld- fehér színük barnára változik.
A pörkölés után a kávé gyorsan lehűl egy mechanikus lapáttal felszerelt tartályban, a kávészemek keverése közben hideg levegő áramlik a tartályba.
A pörkölés után a kávét nem szabad, hogy sokáig levegőn maradjon, mivel az aromáját a szemekben lévő illó anyagok adják, ezeket a megfelelő csomagolással védik meg.


A keverés
Másoktól eltérően a keverés folyamata a pörkölés után történik, így a pörkölés minden kávé típushoz külön kerül elvégzésre. Ez az eljárás biztosítja a tökéletes kávékeverék elkészítését, mivel a különböző eredetű pörkölt kávék nagy homogenitását eredményezi.
A kávékeverék összetételét tudományosan, a különböző kávék szükséges arányában állítják elő, úgy hogy minden kávékeverékben az aroma, a testesség, az édes íz megfelelő arányban párosuljon.


A csomagolás
A keverés folyamatának végeztével a kávét nagy silókban tárolják, ahonnan közvetlenül a különböző és elegáns csomagolásba kerülnek, amelyek a Giuliano Caffè különböző kávékeverékeit jellemzik. A rendelések pontos szervezésének és raktározás hatásos működésnek köszönhetően a Giuliano mindig a gyártástól számított 1-2 hétnél nem régebbi, friss kávékeveréket kínál.
Giuliano Caffè Magyarország Kft.  •  Tel.: 06-20/9117-833, 06-30/3540-113